Brandstichting supermarkt Almere in Opsporing Verzocht

maandag 24 april 2017

Almere - In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 november 2016 werd er brand gesticht bij een supermarkt aan de Duitslandstraat in Almere. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt er morgenavond, 25 april, aandacht aan in de uitzending.

Rond 01.30 uur die nacht kwam de melding binnen. Direct gingen politie en brandweer erop af. Het bleek dat de brand ín het pand woedde en nog niet uitslaand was. Agenten ontruimden meteen de woningen die boven de supermarkt zitten en de brandweer ging het vuur te lijf. Na een kwartier was de brand onder controle en toen de woningen waren gecontroleerd, konden de bewoners kort na 02.00 uur weer hun huis in. Uit onderzoek blijkt dat er sprake was van brandstichting. De verdachten staan op beelden van de beveiligingscamera.

Het tv-programma Bureau Flevoland van Omroep Flevoland besteedde op 16 november en 28 december 2016 aandacht aan deze zaak, maar de politie weet nog niet wie erbij betrokken zijn.

Boven de supermarkt zitten dus woningen en dat kan bij brand heel slecht aflopen. De politie zoekt daarom getuigen, die iets verdachts gezien hebben die nacht. Dat kan van alles zijn, zoals personen die zich verdacht ophielden of een auto die verdacht vaak rondjes reed. Heeft u iets gezien dat misschien verband houdt met deze zaak? Weet u misschien wie erbij betrokken zijn? Weet u wat de mogelijke aanleiding kan zijn voor de brandstichting? Bel dan de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

In de uitzending van dinsdag 25 april worden de beelden van de bewakingscamera getoond. Opsporing Verzocht wordt elke dinsdag om 20.30 uur uitgezonden op NPO 1.

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Huizen | 112 alarmeringen Huizen | Goedkoop Tanken in Huizen | Supermarkten in Huizen | Weerbericht Huizen