Huizen | straatinfo

overval-beroving politie meldingen

Man aangehouden na poging overval

overval / beroving

Huizen - Op maandag 20 februari werd een verdachte aangehouden, nadat hij had geprobeerd een woning binnen te komen. De bewoner wist de man te weren en belde de politie.

Rond 11.45 uur kwam een melding van een poging woningoverval aan de Noord Crailoseweg. Agenten gingen erheen en troffen de melder aan. Hij vertelde dat er een man bij hem aanbelde, die een brief bij zich had, waarin stond dat hij een overval wilde plegen. De man deed zich voor als pakketbezorger en had een pakketje bij zich, waarin volgens hem een bom zou zitten. Hierop bedacht de bewoner zich niet en gaf de man een stomp in zijn gezicht. De verdachte droop vervolgens af en het slachtoffer belde de politie. Hij kon de agenten een signalement van de man doorgeven, waarna deze in de buurt werd aangetroffen. Hij gaf direct toe dat hij een overval wilde plegen, waarop de 42-jarige man uit Almere werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het Team Explosieven Verkenning controleerde het pakketje dat de verdachte bij zich had, maar er werden geen explosieven aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

De politie vraagt getuigen van het incident zich te melden via 0900-8844. Ook wil de politie graag weten of deze man bij meerdere mensen aan de deur is geweest of op andere wijze heeft geprobeerd mensen te beroven of te bedreigen. U kunt zich via bovenstaand nummer melden bij de recherche in Huizen. Als u dit liever anoniem doet, dan kan dat via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Laat het ons weten via het tipformulier.

Soortgelijke berichten

Overval
Roosendaal

Vijf aanhoudingen poging overval
Blokker

Verdachten aangehouden voor overval
Emmen

Drie aanhoudingen voor poging overval
Zwaag

Twee aanhoudingen bij poging overval
Cuijk

Preventietips overval woning
Arnhem

Twee verdachten poging overval aangehouden in Rotterdam
Rotterdam

Drie aanhoudingen na poging inbraak en overval
Wormer

Verdachte aangehouden na overval gelddepot
Utrecht

Poging overval woning Borculo, twee aanhoudingen
Borculo

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio